Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ελληνικός κινηματογράφος στην πρώτη γραμμή, aiff.gr

http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11270&subid=2&pubid=15058981


Ελληνικός κινηματογράφος στην πρώτη γραμμή
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x συνεχίζει την υποστήριξή του στο Νέο Ελληνικό Ρεύμα και σε όλους τους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά οι οποίοι, έχοντας πια βγει από την ομίχλη, διεκδικούν και κερδίζουν την θέση που τους αξίζει.
Έτσι, για τρίτη συνεχή χρονιά, θα απονείμει τα Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών: σκηνοθέτη και ηθοποιών (άνδρα και γυναίκας) Υποψήφιοι είναι όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι που έχουν σκηνοθετήσει, ή πρωταγωνιστούν σε, μεγάλου μήκους ελληνικές ταινίες που είχαν τουλάχιστον μία δημόσια προβολή με εισιτήριο σε κινηματογραφική αίθουσα ή κινηματογραφικό φεστιβάλ σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 31 Αυγούστου 2011.
Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης –και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου- Τάσσος Μπουλμέτης και η απονομή θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα το Φεστιβάλ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους δημιουργούς και παραγωγούς που προετοιμάζουν αυτή την εποχή ταινίες και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει την πρεμιέρα δυο πολυαναμενόμενων ταινιών.
«Ο Αννίβας προ των πυλών» της Ελισάβετ Χρονοπούλου.
Μια νεαρή σταβλίτισσα από το Κορωπί, ένα κορίτσι που ούτε το σχολείο δεν έχει τελειώσει και το μόνο που ξέρει είναι να φροντίζει άλογα αρπάζει τη μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει από το λούμπεν οικογενειακό της περιβάλλον και να μπει στον κόσμο της αθλητικής ιππασίας, τον οποίο φαντάζεται ως ιδανικό. Η ιστορία της εικοσάχρονης Χαράς, η οποία βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο και προσπαθεί να αλλάξει την μοίρα της διεκδικώντας το δικαίωμά της να ζήσει το όνειρό της, αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή ταινία με θέμα την αθλητική ιππασία.
Η ιστορία ενός ονείρου που προσπαθεί να γίνει αµερικάνικο, με τους: Αλεξία Τερεζάκη, Γιάννη Κοκιασμένο, Ιζαμπέλα Κογιεβίνα, Νίκο Γεωργάκη, Όλγα Παππά, Σαγκίρ Αχμέτ.
«Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη.
Μετά το «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο», την «Πόλη των Θαυμάτων» και το «Αντίο Βερολίνο» ο Αθανίτης αφηγείται παράλληλα τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται στην σκοτεινή πλευρά της Αθήνας. Ο Δημήτρης Αθανίτης υπογράφει μια χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγή με αφορμή τις ετερόκλητες εικόνες της Ελληνικής πρωτεύουσας.
Ένα ταξίδι στη χώρα του συναισθήματος, όπου τρεις νέες γυναίκες, εξόριστες από την πραγματικότητα, αναζητούν ένα όραμα ευτυχίας στους δρόμους, τα ξενοδοχεία τα καφέ και τα ταξί της Αθήνας. Πρωταγωνιστούν οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κατερίνα Φωτιάδη, Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Ερρίκος Λίτσης, Λουκία Πιστιόλα, Κώστας Ξυκομηνός, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου και Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου.
Πίσω από το σενάριο της ταινίας βρίσκεται ο ίδιος ο Δημήτρης Αθανίτης, στη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Γιάννης Φώτου, στα Σκηνικά και τα Κοστούμια η Άση Δημητρολοπούλου, στο Μοντάζ ο Σταμάτης Μαγουλάς, στον Ήχο η Χριστίνα Σχηνιώτη και στη Μουσική το DNA Lab.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου