Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Τρεις Μέρες Ευτυχίας» στην Αθήνα, Β. Ζιώγα, ΒΗΜΑΝΤΟΝΑ

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης βουτάει τα πλάνα του στο μπλε

Οι «Τρεις Μέρες Ευτυχίας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Δημήτρη Αθανίτη, είναι μία από τις πιο αναμενόμενες φετινές ελληνικές ταινίες. Με φόντο την Αθήνα, μια πόλη που βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας, τρεις γυναίκες κυνηγούν την ευτυχία.
Η Ιρίνα φεύγει στον Καναδά για να γλιτώσει από μια «οικογένεια» που την εκδίδει, η Άννα πιστεύει πως ένας γάμος θα ξορκίσει τους δαίμονες, ενώ η Βέρα έρχεται αντιμέτωπη με κρυμμένες αλήθειες της δικής της οικογένειας. Με κάθε κινηματογραφικό κάδρο να είναι βουτηγμένο σε μία απειλητική μπλε ατμόσφαιρα, η ταινία αντανακλά την Ελλάδα της κρίσης.



Τρεις Μέρες Ευτυχίας
Τρεις Μέρες Ευτυχίας
Τρεις Μέρες Ευτυχίας
Ο Δημήτρης Αθανίτης γράφει τι σημαίνει για αυτόν το μπλε χρώμα.
«Μπλε είναι το χρώμα της ψυχής. Μπλε είναι το χρώμα της περιπλάνησης.  Μπλε είναι η αίσθηση όταν βουτάς σε μια βαθιά θάλασσα. Ή σε δυο μπλε μάτια. Εχεις την ίδια γεύση του άπειρου. Το μπλε είναι το πιο ψυχρό χρώμα. Γι’ αυτό είναι τόσο δυνατές, τόσο βαθιές, οι συγκινήσεις που μεταφέρει. Σαν εσωτερικές βραδυφλεγείς βόμβες που μένουν αναμμένες, αθέατες. Το μπλε είναι το πιο βουβό χρώμα. Και γι’ αυτό, το πιο εύγλωττο. Το μπλε ρίχνει το πιο μυστήριο φως στο πρόσωπο απέναντι μου, το απογυμνώνει και ταυτόχρονα το παίρνει πιο μακριά. Παράξενο χρώμα το μπλε. Οταν τα σκεπάζει όλα. Σε κάθε ταινία μου, νιώθω την ανάγκη να βάλω τις ηρωίδες μου, τους ήρωες μου, να κοιτάξουν τον μπλε ουρανό επίμονα. Και κάθε φορά νιώθω την ίδια ανεξήγητη γοητεία και το ίδιο μυστήριο. Αν θα ‘πρεπε να περιγράψω με μια μόνο λέξη αυτό το συναίσθημα, θα έλεγα ανάταση»

*Η ταινία «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» θα βγει στις αίθουσες στις 5 Απριλίου 2012. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κατερίνα Φωτιάδη, Νικολίτσα Ντρίζη

 http://www.tovima.gr/vimadonna/talks/article/?aid=449638&h1=true

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου